Μεταμόσχευση μαλλιών

Ένα από τα συνηθέστερα αίτια της αλωπεκίας αποτελεί η κληρονομικότητα, που προκαλείται από την ορμόνη διυδροτεστοστερόνη (DHT).

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση μερικοί από τους οποίους είναι η γήρανση, το άγχος, οι ορμονικές μεταβολές, οι εξαντλητικές δίαιτες, η χρήση προϊόντων με χημικά, η ατμοσφαιρική μόλυνση και η λήψη έντονης φαρμακευτικής αγωγής.

Κυρίως, η μείωση της πυκνότητας του τριχωτού της κεφαλής επηρεάζει τους νέους άντρες, γεγονός που οδηγεί στη χαρακτηριστική υποχωρητική γραμμή των μαλλιών και σταδιακά δημιουργεί αραιώσεις στο κεφάλι οι οποίες εντείνονται και οδηγούν σε λείανση του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή στο να μην υπάρχει καθόλου τριχοφυΐα σε συγκεκριμένα σημεία (δημιουργία φαλάκρας).

Στους άνδρες, παρατηρείται πολύ συχνά η εξάπλωση του φαινομένου και στο πρόσωπο επιφέροντας σημαντική μείωση της πυκνότητας της γενειάδας τους.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από διάχυτη τριχόπτωση με αραίωση χωρίς όμως να εμφανίσουν πλήρη τριχόπτωση.

Ένας σημαντικός παράγοντας απώλειας μαλλιών στις γυναίκες αποτελεί η συνεχής “περιποίηση” των μαλλιών η οποία συνεπάγεται την ταλαιπωρία της τρίχας.

Αν και οι λόγοι της αλωπεκίας μπορεί να διαφέρουν, η αντιμετώπιση της με μεταμόσχευση μαλλιών (ή αλλιώς εμφύτευση μαλλιών) είναι εφικτή και με την εμπειρία της ομάδας του Hairclinic Athens οι πάσχοντες έχουν σίγουρα αποτελέσματα.

Στις μέρες μας οι τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών που έχουν καθιερωθεί είναι οι εξής:

  • FUT (Follicular Unit Transplant) ή Τεχνική Strip Εμφύτευσης Μαλλιών.
  • FUE (Follicular Unit Extraction) ή Εμφύτευση με Μεταφορά Μεμονωμένων Τριχοθυλακίων.

Μεταμόσχευση Μαλλιών (FUE)

Σχεδιασμός Γραμμής Μαλλιών

Αφού εκτιμηθούν και αναλυθούν οι ανάγκες και αισθητικές προτιμήσεις του εκάστοτε ασθενή, σχεδιάζεται η αντίστοιχη γραμμή των μαλλιών στο κεφάλι.

Συλλογή Μεμονωμένων Τριχοθυλακίων

Στη συνέχεια ακολουθεί προσεκτική απόσπαση και συλλογή τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή, συνήθως το πίσω μέρος του κεφαλιού, χωρίς δημιουργία μόνιμης ουλής.

Τοποθέτηση Τριχοθυλακίων

Τέλος, τα μοσχεύματα εμφυτεύονται με ακρίβεια χιλιοστομέτρου στις προηγουμένως επισημασμένες περιοχές, μέχρις ότου ολόκληρη η επιφάνεια γεμίσει όσο πιο πυκνά γίνεται. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική και σχεδόν ανώδυνη διαδικασία.

hair-transplant

Γιατί να κάνετε Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Είναι γεγονός ότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Η εξωτερική εμφάνιση των ατόμων συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία τους.

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν την απώλεια μαλλιών και τα συναφή αισθητικά αποτελέσματα. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πάσχοντες να υποφέρουν συναισθηματικά για πολλά χρόνια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάθλιψη, ειδικότερα όταν η τριχόπτωση αρχίζει από νεαρή ηλικία.

Μια επαγγελματική μεταμόσχευση μαλλιών παρέχει μια αξιόπιστη θεραπεία ενώ αυξάνει την ποιότητα ζωής του ασθενή εφόσον βελτιώνει την εξωτερική του εμφάνιση και συνεισφέρει στην επαναφορά της αυτοπεποίθησής του.

Η ομάδα του Hairclinic Athens δίνει ιδιαίτερη σημασία στο σωστό σχεδιασμό και τη σωστή εφαρμογή της θεραπείας.

Στόχος μας είναι το τέλειο αποτέλεσμα, γι’ αυτό το λόγο διασφαλίζουμε ότι τόσο η πυκνότητα της εμφύτευσης των τριχοθυλακίων όσο και ο σχεδιασμός της γραμμής των μαλλιών δίνουν μια αισθητικά τέλεια και αρμονική συνολική εικόνα.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα και απολύτως φυσικά εφόσον δεν χρησιμοποιείται νυστέρι. Έτσι οι ασθενείς μας απολαμβάνουν τη βελτιωμένη τους εμφάνιση χωρίς να φαίνεται κανένα σημάδι θεραπείας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ακόμη και 1 μόνο συνεδρία προσφέρει σημαντική πυκνότητα μαλλιών και η ανάρρωση είναι ταχεία.

Close Menu